4 reguli pentru fotografii atragatoare

Unul din cele mai mari site-uri de intalniri din lume a realizat un studiu prin care a analizat din punct de vedere tehnic fotografiile utilizatorilor, corelate cu interesul aratat de alti utilizatori, pentru a determina daca sunt anumite aparate sau setari care influenteaza atractivitatea fotografiilor.

Iata concluziile:

1. Panasonic > Canon > Nikon


Tipul camerei este foarte important. Cele mai putin atragatoare poze sunt cele realizate cu telefonul, adica cele mai comune, iar daca totusi optezi pentru varianta asta atunci alege un iPhone. Urmeaza apoi fotografiile facute cu aparate foto simple unde trebuie doar sa pornesti aparatul si sa apesi butonul pentru a face o poza. Fotografiile cele mai atragatoare au fost realizate cu aparatele cele mai complexe: SLR-urile cu lentile interschimbabile folosite de fotografii profesionisti.


In vesnica batalie Canon vs Nikon, Canon a iesit castigator. Iar cel mai bun dintre toate aparatele profesioniste este aparatul Panasonic cu sistem de trei patrimi (binenteles ca l-am achizitionat imediat cum am aflat).

2. Flash-ul adauga 7 ani 


Utilizarea flash-ului direct scoate in evidenta riduri, cearcane, pete ale pielii si alte defecte, pe care o lumina difuza le trece mai neobservate. Daca ai 28 de ani, un flash direct te poate face sa pari de 35. Deci daca trebuie sa utilizezi flashul o idee buna este sa ai un difuzor sau sa il orientezi astfel incat lumina sa se reflecte din tavan, pereti etc.


3. Blureaza restul. Studiul arata ca suntem mai atragatori in fotografii daca focusul este pe chip si ce mai apare in rest in cadru este blurat.

Tehnic acest efect se obtine folosind o apertura de la f/2.8 cat mai spre f/1.2.

4. Prinde momentele ideale ale zilei 


Graficul de mai jos arata cand sunt facute de obicei fotografiile. Cum era si normal se fac mai putine noaptea cand majoritatea dormim:


Iar acest grafic arata cand au fost facute cele mai atragatoare fotografii:


Coreland cu prezenta soarelui pe cer reiese ca cele mai atragatoare fotografii se fac chiar la rasarit si inainte de apus - la ora magica sau de aur cum mai este cunoscuta de fotografi si videografi.In concluzie, chiar daca e la indemana sa facem fotografii cu telefoanele, se merita sa investesti in fotografii profesioniste sau sa inveti sa le realizezi.

.

.