Pretul corect pentru un fotograf de nuntaNu stii care ar fi pretul corect pentru un fotograf de nunta? De ce unii fotografi cer foarte putin iar altii par ca cer o mana si un picior? Acest articol isi propune sa te lamureasca in aceste privinte.

Cum sa faci calculul


Dupa mine pretul corect al unui fotograf de nunta este de 10% din costul total al nuntii.

Ai o nunta mica, vei cheltui (in mod surprinzator) doar 5000 de lei, atunci un pret chiar si de 500 de lei nu mi se pare prea mic pentru fotograf, deoarece genul acesta de nunti se tin in localitati unde si salariile sunt mici.

Ai o nunta mare, cu multi invitati, vei plati mult pentru tot, de la inel pana la artificii, si sari de 10.000 de euro pret total pentru nunta? Atunci 1000 de euro nu mi se pare deloc mult pentru fotograf.

Calculeaza deci mai intai tot ce vei ajunge sa platesti pentru nunta (invitatii, machiaj si coafat, rochie mireasa, pantofi, aranjamente florale, costum mire, inele, biserica, restaurant, muzicanti, limuzina s.a.m.d, in functie de ce stii ca iti doresti si vei avea nevoie). Apoi vezi cat din suma totala inseamna 10%.

Daca nu stii cat ar costa toate acestea, ne ajuta studiile care au conclus ca pretul mediu al unei nunti in Romania este intre 25.000 si 30.000 de lei. Astfel, pretul mediu corect pentru un fotograf de nunta in Romania este intre 2.500 si 3.000 de lei.


      
   
Si cand te gandesti ca dupa ziua nuntii machiajul si coafura se duc, mancarea si bautura s-au consumat, aranjamentele florale se usuca si se arunca, si asa mai departe, atunci acel 10% pentru fotograful care a surprins pentru totdeauna ce a fost frumos in acea zi, este mai mult decat decent.

In orasele mari preturile pot sa varieze mult. Lucrul acesta se intampla din mai multe motive:

De ce unii fotografi cer mult mai putin?


Oferte de 700 - 1000 de lei sunt puse pe piata in general de catre fotografii care:

- au investit sume mici in echipament si se adreseaza celor care vor un fotograf ieftin la nunta; miri care nu tin neaparat la o calitate deosebita a fotografiilor cat la un pret bun
- sau sunt la inceput in domeniul fotografiei de nunta (nu neaparat si in cel al fotografiei in general) si vor sa isi construiasca un portofoliu, motiv pentru care fac promotii

De ce unii fotografi cer mult mai mult?


Preturile de peste 5000 de lei sunt puse pe piata de fotografi care:

- au investit mult in echipament, si se adreseaza celor care investesc la randul lor mult in nunta; miri care fac nunta in locatii deosebite si sunt dispusi sa le plateasca fotografilor chiar si transportul in afara tarii
- sau sunt doi fotografi profesionisti si fiecare cere cate 2500 de lei - un pret nu asa departe de cel mediu, mentionat mai sus, pentru ca un numar cat mai mic de momente sa ramana nefotografiate

Suntem diferiti din fericire, cum zice sloganul unei firme de mobila, si este bine ca exista preturi pentru gusturile si capabilitatile tuturor.

Daca te pot ajuta cu mai multe informatii scrie-mi la info@elailiesi.ro. Pot da si oferte de pret pentru nunti, dar acum ca stii principiul meu de 10% imi poti face chiar tu oferta.

Daca nunta nu are loc in Bucuresti ia te rog in considerare si costurile cu transportul si cazarea.

Multumesc pentru vizita :)

Ela


.

.